Terve vatsa

Suolisto – Syypää sun hymyyn

Lähdin aamulla viemään tytärtäni päiväkotiin ja matkalla oli pakko pysähtyä ja ottaa valokuva maisemasta. Tämä kuva on varmasti porautunut jokaisen suomalaisen verkkokalvoille. Pimeää, synkkää, märkää ja MASENTAVAA? Hetki kuvan ottamisen jälkeen radiossa kerrottiin, että Helsinki-Vantaan lentokentällä oli joulukuussa rekisteröity 16 tuntia auringonpaistetta ja pohjoisissa 0 tuntia!!

Todella tumma ja synkkä kuva

Aika masentavaa eikö? – Olisihan se ihanaa, että aurinko paistaisi päivittäin, minuun ainakin sää vaikuttaa merkittävästi! Silti mielentilani ei kaamoksesta ja pimeydestä huolimatta mene pohjakuoppiin. Riippuu millaisten lasien läpi katsot elämää, miten kohtaat elämän tuomat asiat. Mieli ja oma asenne vaikuttaa merkittävästi tähän asiaan. Mikä taas vaikuttaa mieleen – no suolisto tietenkin! Tiesitkö, että kun suolistosi hymyilee, sinä hymyilet? Sinun suolisto muodostaa 95% elimistösi serotoniinista.

Mikäli kärsit mm. ilmavaivoista, turvotuksesta, röyhtäilystä, närästyksestä, ummetuksesta, ripulista, vatsakivuista, ärtyneestä suolesta, tulehduksellisista suolistosairauksista, monista ruoka-aine herkkyyksistä tai -allergioista, ravintoaineiden imeytymisongelmista ei tällöin kaikki ole kunnossa! Suolistossasi ei muodostu niin paljoa serotoniinia, joka nostaa suupielet ylöspäin ja pitää mielen positiivisena. Suolisto ei oireile aina paikallisesti! Voi myös olla, että sinulla vatsa toimii hyvin, mutta sinulla iho oireilee, on alhainen vastustuskyky, allergioita, astmaa, autoimmuunisairauksia, päänsärkyä, hiivatulehduksia, nivelongelmia, stressiherkkyyttä, energian puutosta masennusta ja alakuloisuutta. Nämä kaikki oireet kertovat siitä, että nyt on aika reagoida ja sinä voit vaikuttaa näihin asioihin.

Minä tunnistan tämän paremmin kuin hyvin, koska sairastuin uupumukseen ja minulla oli lähes kaikki edellä mainitut oireet. Vasta sitten, kun sain oikeaa tietoa, ymmärsin suoliston merkityksen ja sain oikeat työkalut ongelmien ratkaisuun, alkoi valoa näkymään tunnelissa. Nyt tuosta on kulunut aikaa jo monia vuosia, mutta tunnen itseni entistä terveemmäksi, iloisemmaksi ja eloisammaksi. Salaisuus on se, että elimistö uudistuu koko aika ja sen vuoksi oireita pääsee eroon, kun annat sille mahdollisuudet ja rakennuspalikat.

Voin suoraan sanoa, että menetin elämästäni hyviä nuoruusvuosia, koska liian pitkään menin lääkärin pakeille ja turvauduin särkylääkkeisiin ja antibiootteihin. Lisäksi minulla ei ollut tietoa tai en osannut hakea sitä! Sen vuoksi minä olen täällä teitä varten, jotta voin antaa tietoa ja ohjata sinua takaisin raiteille. Älä tee niin kuin minä, että kärsin turhan pitkään ja odottelin, että oireet korjautuu itsestään. Niin ei tule tapahtumaan.