TARJA HÄNNINEN
FL Ravintoterapeutti
Bio ja Elintarviketeknologian insinööri

Espoo
+358 400 749 016
tarja@livebetter.fi
@livebetterbytarja

Ensimmäinen ammattini  Bio- ja elintarviketeknologian insinöörinä vei minut viideksi vuodeksi elitarviketeollisuuteen. Työn tuoma stressi, helppous altistua vääränlaisille ruokatottumuksille ja ravintoaineiden vaje johti siihen, että sairastuin uupumukseen. Tämä tarkoitti arjessani sitä, etten koskaan ollut energinen ja pirteä vaikka takana pitkät yö- ja päiväunet. 

Sairastin lukuisia poskiontelotulehduksia ja flunssat kroonistuivat, joihin määrättiin antibioottikuureja ja hiivalääkkeitä toinen toisensa perään. Lääkkeet vievät suoliston bakteeritasapainon sekaisin ja immuniteetti laski merkittävästi. Kehoni lämpöili parin vuoden ajan jatkuvasti. Vatsa ja iho oireilivat, paino nousi ja nivelet olivat kipeät. Elimistössä kyti hiljainen tulehdus. Mielenterveyteni laski, enkä enää tunnistanut itseni samaksi ihmiseksi, joka olin aikaisemmin ollut. Elin jatkuvassa epätodellisuudentilassa, aivosumussa, päätöksen teko oli hidasta ja vaikeaa. Entinen sosiaalinen, iloinen ja hymyilevä persoona alkoi viihtyä itsekseen omassa rauhassa.

Menetin nuoruudesta hyviä vuosia sairastaessani ja se harmittaa, välillä raivostuttaakin, koska hain apua, sitä saamatta. Ravintoterapeutin ja hänen  kokonaisvaltaisten ohjeiden avulla tein muutoksia omiin elämäntapoihin ja ravitsemukseen, joka on tuonut muutoksen terveyteeni. 

Olen silti onnellinen kokemastani, koska sen myötä sain uuden ammatin, joka on nyt sydämen asia. Juurikin oma kokemukseni on ollut avain menestykseen ravintoterapeuttina toimiessani. Pystyn ymmärtämään asiakkaita, heidän pahaa oloa, kipuja ja jopa pelkoa muutoksesta. Skeptisyyttä ja turhautumista kohtaan paljon, johtuen tietämättömyydestä, aikaisemmista epäonnistumisista, ja mikä on johtanut uskon puutteeseen. 

Länsimainen lääketiede on parhaimmillaan akuuteissa ensiaputilanteissa, tutkimuksissa ja kirurgisissa toimenpiteissä – sitä arvostan todella suuresti! Sen sijaan ennaltaehkäisy, kroonisten sairauksien ja toiminnallisten ongelmien hoito ovat asioita, mihin ravintoterapialla on saatu äärimmäisen hyviä tuloksia.

Toivon, että voin olla apunasi ja se ratkaiseva henkilö, jonka valmennuksessa sinä voit ottaa askeleen kohti parempaa terveyttä. 

JOHANNA OLLIKAINEN 
FL ravintoterapeutti

Lähihoitaja

Lastenhoitaja

Siilinjärvi
+358 442707493
johanna@livebetter.fi

Kiinnostukseni funktionaaliseen ravintoterapiaan ja täydentäviin hoitoihin juontaa juurensa omien terveydellisten haasteideni kautta. Lapsena sairastuin kilpirauhasen vajaatoimintaan. 19 vuotta meni välillä enemmän välillä vähemmän sumussa kulkien. Mukaan matkanvarrella tuli kuvioihin erinäisiä liitännäisoireita, kuten selittämättömiä lihas-, nivelkipuja, maha – suolisto oireita, jatkuva väsymys, unettomuus, usein toistuvat päänsäryt, flunssat ja poskiontelontulehdukset, hormonaaliset epätasapainotilat ja vuosia kestänyt lapsettomuus.

Jatkuva lääkäreillä käynti näiden monien oireiden kanssa ei auttanut eteenpäin, lääkemääräyksiä tuli kyllä aina uusia entisten lisäksi, kunnes aloin ottamaan asioista selvää, eihän se voinut olla normaalia nuoren elämää sellaisen lääkemäärän kanssa. Löydettyäni osaavan lääkärin, lääkemääräykset menivät uusiksi, jäljelle jäi vain kilpirauhaslääkitys ja ravintolisä määräykset.

Olin aiemminkin löytänyt tietoa siitä, kuinka ravitsemuksellakin pystyy näihin asioihin vaikuttamaan. Kiinnostuin aiheesta niin paljon, että lähdin v.2014 funktionaalista ravintoterapiaa opiskelemaan. Sieltä tulleita oppeja aloin heti itseeni toteuttamaan. Muun muassa ruuansulatuskanava ja suolisto olivat niin huonossa kunnossa, että ravinteet eivät riittävästi päässeet syödystä ruuasta imeytymään. Mukaan täytyi ottaa lisäravinteet, korjaamaan vuosien saatossa kertyneitä ravintoainevajeita ja edesauttamaan elimistön korjausprosessia. Sopimattomat ruoka-aineet tuli karsia pois, joista osan pystyin korjausprosessin jälkeen palauttamaan.

Vointini alkoi kohentua kaikista näistä muutoksista, myös raskaudet mahdollistuivat. Olen ikuisesti niin kiitollinen, että lähdin kuuntelemaan omaa sydämen ääntäni ja etsimään täydentäviä reittejä hyvinvointiini!

On ollut ilo huomata kuinka paljon ravintoterapialla voikaan saada hyvää aikaiseksi. Anna puhtaalle ravinnolle mahdollisuus ja tunnustele mitä se tekee juuri sinulle!

× Hei! Miten voin auttaa sinua?