Nordic Laboratories testien hinnasto

Funktionaaliset Laboratoriotestit

Mikäli tarvitset apua testin valinnassa ja haluat kartoittaa kanssani, mikä testi sinulle olisi tarpeen otetaan alkuun 60 minuutin konsultointiaika (85 €) . Tulosten läpikäyntiin varataan 60 – 90 minuutin aika testin laajuudesta riippuen.

CSAPx2 Laaja ruoansulatusanalyysi ja parasiitit

325,00 €

Kattava testi taskastelee paksusuolen kuntoa ja mittaa hyvien probioottisten bakteerien määrän sekä tunnistaa haitallisen flooran (bakteeri-, sieni- ja parasiitti-infektiot). Lääkeherkkyysmääritykset tehdään tulosten mukaisesti. Lisäksi analysoidaan sIgA, tulehdusmarkkerit, SCFA (lyhytketjuiset rasvahapot), entsyymimarkkerit, sappinesteen ja vatsahapon tasot, hiihihydraattien imeytymishäiriö.

Soveltuu potilaille, joilla on ruoansulatuskanavan oireita kuten ärtyneen suolen oireyhtymä, Chronin tauti tai haavainen paksusuolentulehdus jne. tai jos epäillään huonoa ruoansulatusta ja ravintoaineiden imeytymisongelmia. Myös monien kroonisten sairauksien taustalla on suolisto-ongelmia, joten tämä on hyvä monesti hyvä yleistesti, josta lähteä liikkeelle.


CPx2 Laaja parasiittianalyysi

245,00 €

Mittaa hyvien probioottisten bakteerien määrän sekä tunnistaa haitallisen flooran (bakteeri-, sieni- ja parasiitti-infektiot). Lääkeherkkyysmääritykset tehdään tulosten mukaisesti.

Käytetään useimmiten seurantatestinä CSAPx2 testin jälkeen, mutta voidaan käyttää myös epäiltäessä paksusuolen haitallisten mikrobien liikaskasvua. Tyypillisiä oireita ovat vatsakiput, turvotus ja ilmavaivat.


Hair Elements – Hiushivenainetesti

147,00 €

Hivenaineet ja raskasmetallit.

Käytetään epäiltäessä riittämätöntä hivenaineiden saantia tai altistumista (raskas-) metalleille. Myös imeytymisongelmat.


IPA Vuotavan suolen analyysi

185,00 €

Testi tutkii ohutsuolta 5 eri sokerin (mannitoli, sellobioosi, raffinoosi, laktoosi, sukroosi) avulla. Testin avulla selviävät vatsan ja suolen läpäisevyys, imeytymiskyky, tulehduksen paikantaminen, sakkaraasin ja laktaasin toiminta.

Soveltuu potilaille, joilla epäillään ohutsuolen epätasapainoa ja vuotavaa suolta, mutta myös hiihihydraattien imeytymishäiriötä. Täydentää hyvin CSAPx2 testiä.


GI MAP (+Zonulin) – Laaja ruansulatustutkimus

430,00 €

Laaja ja tarkka suolistotesti tutkii PCR / DNA-menetelmällä yhdestä ulostekerrasta myös anaerobit, virukset sekä virulenssitekijät. Testi analysoi mm. alkueläimet, parasiitit, madot sekä C. Difficile ja H. Pylori -infektiot, hiivat ja sienet. Zonuliini on mahdollista lisätä suolen läpäisevyyden tutkimiseksi.

Soveltuu autoimmuunipotilaille ja kroonisissa ruoansulatuskanavan ongelmissa. Myös erilaisissa kehon ja suoliston tulehdustiloissa sekä ja potilaille, joilla on mielialahäiriöitä, masennusta ja/tai hormonaalisia ongelmia.


Iodine Profile

110,00 €

Yksinkertainen jodistatuksenmääritys. Vaatii vain aamu- ja iltanäytteen testiliuskalle.

Käytetään potilailla, joilla epäillään liian alhaisia tai korkeita jodiarvoja sekä potilailla, joilla on kilpirauhasongelmia. Myös jos potilaalla on alhainen vastustuskyky ja infektioherkkyyttä sekä ikääntymisen vaikutuksia vastaan.


Nordic Food Panel 96 / 184 IgG

199,00 € / 295,00 €

Ruokayliherkkyystesti, joka mittaa kaikki neljä IgG alaluokkaa. Kattava testi, joka mittaa 96 tai 184 ruoka-ainetta.

Suositellaan niille, jotka reagoivat syömäänsä ruokaan sekä niille, joilla on vatsavaivoja kuten IBS, niveltulehdus tai niveltulehduksen kaltaisia oireita tai migreenistä kärsiville. Kuten myös niille, joilla on eriasteista tulehdusta kehossa.


Organix Dysbiosis – Dysbioosipaneeli

240,00 €

Mittaa bakteerien liikakasvun sivutuotteet ohutsuolesta sekä bakteerit ja sienet kuten d-laktaatti ja clostridia lajit. Käytetään usein suolistotestin (CSAPx2) kanssa.

Käytetään potilailla, jotka kärsivät ongelmista ohutsuolessa ja heillä epäillään bakteerien ja
sienten liikakasvua.

• Krooninen väsymys
• Käytöshäiriöt
• Ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS)
• Päänsäryt
• Immuunijärjestelmän häiriöt
• Unettomuus
• Oppimishäiriöt
• Iho-ongelmat, akne
• Ravitsemukselliset puutokset
• Nivelkipu
• Ruoka-aineallergiat
• Masennus


Organix Comprehensive – Laaja aineenvaihduntapaneeli

339,00 €

Testi mittaa virtsan orgaanisia happoja: rasvahappojen ja hiilihydraattien aineenvaihduntaa, energiantuotantoa, b-vitamiini- ja metylaatiomarkkereita, aivojen välittäjäaineita, oksidatiivista stressiä kuten myös ohutsuolen bakteerien liikakasvua (bakteerit ja sienet kuten d-laktaatti ja clostridia lajit).

Organix profiili tarjoaa näkymän kehon solujen aineenvaihduntaan ja arvioi aineenvaihdunnan tehokkuutta. Aineenvaihdunnan ja detoksifikaatioprosessin ongelmat, suoliston dysbioosi ja hapetusstressi voidaan hoitaa ravitsemuksellisesti yksilöllisin tukitoimin. Hyödyllinen autismin kirjon ja uupumuksen hoitossa sekä potilailla, joilla on ruoansulatuskanavan ongelmia.

• Kemikaaliyliherkkyys
• Uupumus
• Mielialan muutokset
• Unihäiriöt
• Verensokerin säätelyhäiriöt
• Syöpä
• Autoimmuunisairaudet
• Tulehdukset
• Turvotus
• Ihottumat
• Päänsäryt
• Nivelkivut
• Ilmavaivat
• Refluksitauti
• Masennus
• Ahdistuneisuus
• Varhainen ikääntyminen


Liposcan, Oxidized LDL

180,00 €

Liposcan testillä tutkitaan kolesterolihiukkasten kokojakaumaa ja sydäntautien riskiä.

Yhdistetään usein hapettuneen LDL testiin. Kun LDL kolesteroli on hapettunut hapetusstressin vaikutuksesta, voi se aiheuttaa tulehdusta verisuonistossa, altistaen plakille ja valtimoiden ahtautumiselle.

Tarkempi testi henkilöille, joilla on korkeat kolesteroliarvot perustesteissä. Myös korkeat rasva-arvot yhdistettynä ylipainoon ja/tai metaboliseen syndroomaan.

Hapettuminen tutkitaan, jos on todettu epäedullinen kolesterolihiukkasten jakauma.


Bloodspot Aminoacids 20 Aminohapot

249,00 €

Mittaa 20 välttämätöntä ja ei-välttämätöntä aminohappoa. Selvittää välttämättömien aminohappojen epätasainoa, joilla on laaja vaikutus henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Tulosten pohjalta on tarvittaessa saatavana räätälöity yksilöllinen aminohappotuote.

Hyödyllinen potilaille, joilla on uupumusta ja masennusta, kroonista kipua tai hormoniepätasapainoa. Myös epäiltäessä ravintoainepuutoksia tai ravintoaineiden imeytymistä sekä henkilöille, joilla on vaikeuksia rakentaa lihasmassaa.


Rasvahapot

175,00 €

Yksinkertaisella sormenpäänäytteellä mitataan tärkeät omega-3 ja omega-6 rasvahapot. Tulosten perusteella voidaan luoda optimaalinen tasapaino näiden rasvahappojen kesken. Myös transrasvahappojen mittaus.

Hyvä testi kartoittamaan elimistön rasvahappotasapaino varsinkin kroonisten ja tulahdussairauksien yhteydessä. Epäsopivat rasvahappojen annostukset vaikuttavat anti- ja pro-tulehduksellisten eikosanoidien määrään lisäten terveysriskejä. Myös statiinienkäyttäjien tulisi hyvä tarkistaa rasvahappotasapaino.


Celiac & Gluten Sensitivity – Keliakia ja gluteeniyliherkkyys

95,00 € (veritippa) / 140,00 € (verinäyte)

Kaksi hieman toisistaan poikkeavaa testiä, joiden avulla voidaan tunnistaa gluteeniyliherkkyys ja / tai erottaa keliakia, gluteeniyliherkkyys ja vehnäallergia.

Testiä voi suositella mm. jos keliakiaa tai vilja-allergiaa ei ole todettu, mutta epäillään oireiden ja vaivojen johtuvat viljatuotteista.


DUTCH Laaja hormonipaneeli

alk. 249,00 € (testistä useita eri versioita)

Moderni testi, joka mittaa virtsasta melatoniinin, sukupuolihormonit ja kortisolitasot sekä niiden metaboliitit. Kerätään helposti virtsaliuskoille, ei vaadi 24 tunnin virtsankeräystä, veri- tai sylkinäyteittä.

Suositellaan potilaille, joilla epäillään laajempaa hormonitoiminnan häiriötä sekä stressin ja uupumuksen oireita ja unihäiriöitä.


Borrelia ja liitännäisinfektiot

160,00 €

Useita testejä, jotka mittaavat punkkien välittämiä Borreliatartuntoja sekä liitännäisinfektioita kuten Chl. Pneumoniae, Erhlichia, Babesia, Mycoplasma, Epstein Barr virus, Bartonella, Coxcackie virus jne.

Kuka tahansa, jolla on punkinpurema tai epäillään puremaa. Sekä henkilöt, jotka kärsivät neurologisista oireista (huimaus, tinnitus, muistiongelmat) sekä mm. ne joilla on kipuja, uupumusta ja niveltulehduksen kaltaisia oireita.


Individualised Optimum Nutrition (ION) – Yksilöllinen ravitsemusprofiili

795,00 €

Kattavin ravitsemusprofiili.

• Organix profiili – paljastaa potilaan oireiden (mm. ahdistuneisuus, mielialan muutokset ja immuunireaktiot) takana olevat ravitsemukselliset ja aineenvaihdunnalliset puutokset ja ongelmat.
• Aminohappoprofiili – kertoo välttämättömien aminohappojen epätasapainotilasta, joka vaikuttaa sekä fyysisiin että henkisiin toimintoihin.
• Ravintoaineiden ja toksisten aineiden profiilit – tunnistaa ravintoaineiden riittävyyden sekä toksisen kuorman, joka voi aiheuttaa huomattavaa rasitusta aivoille ja hermostolle.
• Rasvahappoprofiili – auttaa löytämään oikean rasvahappotasapainon, joka voi vaikuttaa positiivisesti terveydentilaan.
• Antioksidanttivitamiinit – mittaa koko kehon antioksidantit ja ravintoainepuutokset.
• Koentsyymi Q10 – mittaa koko kehon tilanteen tämän antioksidantin osalta, joka vaikuttaa myös energiantuotantoon.
• Lipidiperoksidit – mittaa seerumin kokonaislipidiperoksidikaation, joka on merkki kehon vapaiden radikaalien määrästä.
• Homokysteiini – kertoo plasman kokonaishomokysteiinipitoisuuden. Kohonneet arvot altistavat ennenaikaiselle sydän- ja verisuonitaudin riskille ja ateroskleroosin aiheuttamalle aivoverenkiertohäiriölle.

Sydäntauti: magnesiumin, tauriinin,karnitiinin, rasvahappojen ja muiden tärkeiden aineiden puutos liittyvät usein sydäntautiin. Puuttuvien ravinteiden korvaaminen auttaa suuresti ennaltaehkäisyssä ja toipumisessa.

Lihavuus: useilla lihavilla henkilöillä on monia ravitsemuksellisia puutteita. ION testiin perustuvat ravintolisät ja ruokavalion parantaminen voivat auttaa aineenvaihdunnan vilkastumisessa.

Krooninen väsymysoireyhtymä: arvoituksellinen sairaus, johon usein liittyy mitokondrioiden tehottomuutta (vaje solujen energiantuotannossa) johon voidaan saada apua orgaanisten happojen, aminohappojen ja hivenaineiden määrityksestä.

Syöpä: tilaa yleensä pahentaa aliravitsemus/kuihtuminen. Ravintoaineiden testaus auttaa määrittämään oikean ravintolisäohjelman.

Immuunijärjestelmän häiriöt: kertoo mm. ravintoaineiden, aminohappojan, rasvahappojen ja sinkin puutoksista.

Kehitysviiveet, autism, Downin oireyhtymä: yhä useammat lapset kokevat dramaattisia parannuksia kehityksessä ja saavutuksissa, kun heillä on ION testin mukaiset ravintolisät käytössä.

Henkiset / tunne-elämän häiriöt: taustalla on usein biokemiallista epätasapainoa, joka selviää testaamalla orgaaniset hapot, aminohapot, hivenaineet ja rasvahapot.

Oppimis- ja käyttäytymishäiriöt: aivojen välittäjäaineiden esiasteet ja niiden aineenvaihduntatuotteet ovat usein epätasapainossa häiriöissä kuten ADHD. Orgaanisten happojen ja aminohappojen arviointi voi olla hyödyllistä.

Kemikaaliyliherkkyydet: vaikuttavat ravintoainepitoisuuksiin, mm. laskien soluhengitykseen osallistuvien ravintoaineiden tasoja. ION profiilin avulla voi määrittää missä epätasapainoa esiintyy.


Complete Iodine Thyroid – Jodi kilpirauhasprofiili

315,00 – 425,00 €

Veritippanäyte mittaa analyytit TSH, T4V, T3V, TPOab, TG. Kuivavirtsanäytteestä mitataan jodi, seleeni, arseeni ja bromi. Laajempi paneeli sisältää lisäksi lisämunuaisen kortisolimittauksen syljestä.

Potilaille, jotka ovat väsyneitä ja joita palelee aina – tai on kuuma. Ylipainoisille sekä niille, jotka kärsivät seuraavista: epäsäännöllinen suolen toiminta, unihäiriöt, epäsäännölliset kuukautiset, kuivat/hauraat kynnet, korkea verenpaine, hiustenlähtö, nesteenkertyminen, masennus, korkeat veren rasva-arvot, lihas- ja nivelkivut.


Adrenal Stress – Lisämunuaisten stressitesti

155,00 €

Saman päivän aikana otetut 4 sylkinäytettä mittaavat stressihormoni kortisolin ja DHEA-S arvot. Kohonnut kortisoliarvo, alhainen DHEA-S arvo tai alhainen DHEA-S/kortisoli suhde ovat merkkejä kroonisesti kuormittavasta fyysisestä tai henkisestä tilasta.

Käytetään kun potilas on uupunut, hänellä on burnout tai epäillään lisämunuaisten uupumusta. Myös urheilijoille sekä kaikille, joilla on elämässä erityistä stressiä.

Toimitus ja maksutavat

Testit toimitetaan DHL:n kautta asiakkaalle ja toimitusmaksu on keskimäärin 18 €. Borrelioosin kuljetuskustannukset ovat hieman kalliimmat.

Voit maksaa yleisimmillä maksukorteilla, laskulla tai verkkolaskulla.

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.