Minun tarinani

Ensimmäinen ammattini Bio- ja elintarviketeknologian insinöörinä vei minut viideksi vuodeksi elitarviketeollisuuteen. Työn tuoma stressi, helppous altistua vääränlaisille ruokatottumuksille ja ravintoaineiden vaje johti siihen, että sairastuin uupumukseen. Tämä tarkoitti arjessani sitä, etten koskaan ollut energinen ja pirteä vaikka takana pitkät yö- ja päiväunet.

Sairastin lukuisia poskiontelotulehduksia ja flunssat kroonistuivat, joihin määrättiin antibioottikuureja ja hiivalääkkeitä toinen toisensa perään. Lääkkeet vievät suoliston bakteeritasapainon sekaisin ja immuniteetti laski merkittävästi. Kehoni lämpöili parin vuoden ajan jatkuvasti. Vatsa ja iho oireilivat, paino nousi ja nivelet olivat kipeät. Elimistössä kyti hiljainen tulehdus. Mielenterveyteni laski, enkä enää tunnistanut itseni samaksi ihmiseksi, joka olin aikaisemmin ollut. Elin jatkuvassa epätodellisuudentilassa, aivosumussa, päätöksen teko oli hidasta ja vaikeaa. Entinen sosiaalinen, iloinen ja hymyilevä persoona alkoi viihtyä itsekseen omassa rauhassa.

Menetin nuoruudesta hyviä vuosia sairastaessani ja se harmittaa, välillä raivostuttaakin, koska hain apua, sitä saamatta. Ravintoterapeutin ja hänen kokonaisvaltaisten ohjeiden avulla tein muutoksia omiin elämäntapoihin ja ravitsemukseen, joka on tuonut muutoksen terveyteeni.

Olen silti onnellinen kokemastani, koska sen myötä sain uuden ammatin, joka on nyt sydämen asia. Juurikin oma kokemukseni on ollut avain menestykseen ravintoterapeuttina toimiessani. Pystyn ymmärtämään asiakkaita, heidän pahaa oloa, kipuja ja jopa pelkoa muutoksesta. Skeptisyyttä ja turhautumista kohtaan paljon, johtuen tietämättömyydestä, aikaisemmista epäonnistumisista, ja mikä on johtanut uskon puutteeseen.

Länsimainen lääketiede on parhaimmillaan akuuteissa ensiaputilanteissa, tutkimuksissa ja kirurgisissa toimenpiteissä – sitä arvostan todella suuresti! Sen sijaan ennaltaehkäisy, kroonisten sairauksien ja toiminnallisten ongelmien hoito ovat asioita, mihin ravintoterapialla on saatu äärimmäisen hyviä tuloksia.

Toivon, että voin olla apunasi ja se ratkaiseva henkilö, jonka valmennuksessa sinä voit ottaa askeleen kohti parempaa terveyttä.